Manulas

Manulas (lot. Otocolobus manul, Felis manul) – katinių (Felidae) šeimos retas plėšrus žinduolis. Tai nedidelės katės, užaugančios iki 60 cm ilgio, sveriančios 3-5 kg, turinčios tankų, pūkuotą kailį. Patelės pavasarį atsiveda iki keturių mažylių, sveriančių 70-100 g. Maitinasi graužikais, smulkiais paukšteliais ir paukščių kiaušiniais. Medžioja naktimis. Manulai gyvena atokiose vietose. Irštvas rengia uolose, senose švilpikų ir lapių olose.

Manulai paplitę Rusijoje, Centrinės Azijos valstybėse – Kazachstane, Užkaukazėje, Irane, Afganistane, Tibete ir Vakarinėje Kinijoje. Rusijoje manulai paplitę trijuose uždaruose regionuose: rytiniame, Užbaikalės ir Tuvos-Altajaus. Pirmasis regionas yra Čitos srityje, maždaug tarp Argunės ir Šilkos upės. Užbaikalės regionas beveik visas išsidėstęs Buriatijoje. Trečiasis regionas yra Tuvos ir Altajaus rajonuose, upės Chemčik baseine.

Manulai gyvena akmenuotose pusdykumėse, stepėse, retai galima užtikti miškingose vietose, kuriose būna uolų.

Manul
Valstybė: 
Katalogo ID: 
KZ262CC1
Vertė: 
€2
Tiražas: 
100000
Kokybė: 
Nominalas: 
Svoris: 
11.17g
Diametras: 
31mm
Metai: 
Forma ir stilius: 
Gurtas: 
Vietinė programa: 
Ši moneta yra mūsų parduotuvėje. Paspauskite mygtuką "Į krepšelį" arba prekės pavadinimo nuorodą.
Kaina: EUR2.00